noen av mine musikalske helter....


Harry Belafonte

Harry Belafonte

Er mest kjent for sine populariseringer av karibiske sanger, spesielt calypso, men også andre varianter. Belafonte er dessuten en habil skuespiller og ikke minst har han gjennom hele sit t liv vært en aktiv kjemper for sosial rettferdighet.
Harry Belafonte var i mange år en ivrig politisk og økonomisk støttespiller for borgerrettighetsbevegelsen, og en nær personlig venn av Martin Luther King jr.
Bildet viser Belafonte som holder et innlegg på en FN-konferanse om rasisme.

En antologi redigert og arrangert av Belafonte, som gjenspeiler den afroamerikanske musikkens historie på 5 CDer, ble utgitt i 2001 under titelen The Long Road to Freedom
Mere materiale om Harry B. finner du på nettstedet
Belafonte - a site of sites
Det tyske selskapet Bear Records har nettopp gitt ut
en komplett samling av Belafontes innspillinger fra 1949-57

Donovan

Donovan slo igjennom tidlig på sekstitallet som Englands svar på Bob Dylan med gitarbaserte folkeviser som "Catch the Wind" og "Colours". Men straks han slapp til i studio viste han sin dype følsomhet for vakre melodilinjer og sine røtter i jazzen. Et grenseprengende eksempel finnes i singelen "Sunny Goodge Street".
Utover i de psykedeliske sekstiåra lanserte Donovan noen av de mest sangbare og samtidig musikalsk spennende innspillingene, men han ble et offer for sin egen suksess og avskrives ofte av musikkpolitiet som utflippa hippie.
Musikken hans har likevel stått seg godt, ikke minst de fire LPene fra slutten av sekstitallet: "Sunshine Superman", "Mellow Yellow", Hurdy Gurdy Man" og " Barabajagal". Arrangementene her låter fortsatt forbløffende friskt.
Det samme gjelder den nydelige dobbelt-LPen"A gift from a Flower to a Garden" som også er å få på CD.
Mange av samleplatene med Donovan (som med så mange andre avdanka artister) konsentrerer seg dessverre om bestselgerne, men det er også mulig å få tak i samlinger og nyutgivelser som gir et bedre inntrykk av hans musikalske begavelse.
CDen "Sutras" (American / BMG) fra 1996 er også verdt å lytte til - flere ganger.

Det beste nettstedet viet til Donovan:
http://www.sabotage.demon.co.uk/donovan/main.htm


Suns of Arqa

Noe helt annet!

Michael Wadada startet Suns of Arqa som alternativband i Manchester i England i 1979. Sammen med varierende medspillere har han utviklet en forbløffende serie musikalske produkter basert på impulser fra alle verdenshjørner.
Suns of Arqa ble snart en stor suksess i Manchesters house -miljøer. Bandet har gitt ut en masse egne plater, og etterhvert en gedigen samling hørbare CDer også.
Musikken kan ikke beskrives den må høres.

Du finner både diskografi og MP3-er på bandets nettstted: www.sunsofarqa.co.uk


Søster Rot-Ranjas Reggae-Sider

Riddu-Riddu   *   Grateful Dead   *   Dylansider   *   Lonnie Donegan
Lyrikksider   *   Vindheimgarnets hovedside